Therapieles nek-schouders-bovenrug

Op dinsdag van 17.15 tot 18.30 uur, op woensdag- en donderdagochtend van 10.45 tot 12.00 uur en op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.15 uur is er een therapieles, speciaal gericht op het verlichten van bovenrug-, nek- en schouderklachten. Anders dan in de gewone lessen, waar het hele lichaam aan bod komt, zullen de oefeningen tijdens deze therapieles helemaal op dit deel van het lichaam gericht zijn. In de praktijk is namelijk gebleken dat yogahoudingen zeer geschikt zijn bij het versoepelen van deze spieren. Heel veel lichamelijke klachten komen ook voort uit teveel spanning in de nek en de bovenrug. Dit kan klachten geven richting het hoofd, zoals: hoofdpijn, aangezichtspijn, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, moeite met kauwen en/of slikken. Het kan ook klachten geven naar de armen, handen en vingers, zoals: tintelingen, koude en dode vingers, muisarm, tenniselleboog, RSI/KANS. In de schouders kan het leiden tot slijmbeursontstekingen. Het verminderen van de spanning in de spieren van nek, schouders en bovenrug leidt ertoe dat de doorbloeding verbeterd, niet alleen in deze spieren maar ook naar de lichaamsdelen die hiermee in verbinding staan. Daarnaast versterken yogahoudingen ook de werking van het zenuwstelsel door het bewust leren gebruiken van de ademhaling.
Per 1 januari 2016 duren deze lessen vijf kwartier, zodat er voldoende tijd is om iedere deelnemer persoonlijke aandacht te geven.
Deze lessen zijn iets duurder dan de gewone lessen, namelijk 12 euro per les. Voor deelname aan deze les kun je je bij Dirk-Jan Lust opgeven.

Deze therapieles wordt ook in Oostzaan gegeven door Zwanet van der Laan, op donderdag van 09.15 tot 10.30 uur.