Yogaweek Augustus

YOGAWEEK 2021

Vrijdag 13 t/m vrijdag 20 augustus

of

Maandag 16 t/m maandag 23 augustus

YOGAWEEKEND 2021

Vrijdag 13 t/m zondag 15 augustus

of

Vrijdag 20 t/m maandag 23 augustus

YOGA MIDWEEK 2021

Maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus

In Exloo (Drenthe)

Dit jaar organiseren we de yogaweek wederom in Exloo, een klein plaatsje in Drenthe. Rondom liggen mooie natuurgebieden, waar o.a. ook bevers leven. Verder natuurlijk genoeg mogelijkheden om te fietsen en te wandelen.

De locatie is een voormalige boerderij, die recent is verbouwd tot groepsaccommodatie. Boven zijn er 11 slaapkamers, allemaal met hun eigen badkamer, en beneden is een hele grote zaal die we gaan gebruiken voor de yogalessen. Naast de accommodatie ligt een kleine camping. Voor foto’s en verdere informatie van de plek en de omgeving kun je kijken op www.parelvanexloo.nl.

Je kunt kiezen voor een hele week, óf een weekend óf een midweek (of een 10daagse).

Het programma is hetzelfde als vorig jaar en ziet er als volgt uit:

09.00 – 10.00:           Yoga Nidra

10.00 – 10.30:           Ontbijt

10.30 – 12.00:           Yogales

12.00 – 16.30:           Lunch en ’s middags vrij.

16.30 – 17.30:           Pranayama

17.45 – 19.15:           Yogales

19.30:                        Diner

De maaltijden zullen worden verzorgd door een kok.

Over het programma van de yogaweek:

  • Ontbijten kan zowel vóór yoga nidra als daarna.
  • Yoga nidra, wat letterlijk betekent “slaap van de yogi’s”, is een soort yoga die wordt gebruikt om zich zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op het doen van yoga en meditatie. Een yoga nidra is het best te vergelijken met iets tussen meditatie en visualisatie in. Al liggend word je door de meditatie heengeleid, via visualisaties en symbolen, en kom je op een dieper bewustzijnsniveau. Het wordt gebruikt om het onderbewustzijn te helpen zuiverder te worden. Het traint je geest, maar het is bovenal een bijzondere ervaring.
  • Pranayama bestaat uit diverse ademhalingsoefeningen die je bewust maken van blokkades in de ademhaling, zoals de yogahoudingen je bewust maken van blokkades in je lichaam. Binnen de yogatraditie geldt pranayama als voorbereiding op meditatie.
  • Het programma van de yogalessen is zo opgezet dat het ook voor iedereen die normaal gesproken één keer in de week op les komt, goed te volgen is. Doordat je weg bent uit je dagelijkse beslommeringen, wordt loslaten makkelijker. Daarnaast doe je echter intensief yoga, waardoor je persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling raakt. Hierdoor ben je in staat in korte tijd je eigen blokkades door te werken of te verminderen.

De yogaweek:

  • Voor de yogaweek zijn er 2 mogelijkheden: óf beginnen op vrijdag 13 en dan tot vrijdagmiddag 20, óf beginnen op maandagochtend 16 en dan tot maandag 23 augustus.

Het yogaweekend:

  • Er zijn dit jaar 2 weekenden. Je kunt dus kiezen voor vrijdag 13 t/m zondag 15 of vrijdag 20 t/m maandag 23 augustus. De aankomst voor beide weekenden is op vrijdagmiddag Het programma is hetzelfde als in de yogaweek. Het weekend eindigt op zondagavond, na het diner.

De yoga midweek:

  • De aankomst voor de midweek is op zondagavond of maandagochtend en eindigt op vrijdagmiddag.

De prijs van de week is € 560,00. Dit is alles-inclusief: je verblijf, alle maaltijden, alle drinken, een lakenpakket en natuurlijk de yogalessen. Alleen de reis is exclusief. Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn handdoeken.

De prijs voor het weekend is € 270,00. Ook het weekend is alles-inclusief, net als de week.

De prijs voor de midweek is € 350,00. Ook de midweek is alles-inclusief, net als de week.

Je schrijft je in door een inschrijfformulier aan te vragen (info@dirk-janlust.nl) en een eerste aanbetaling te doen. Het restant moet betaald worden voor 17 juli. Na inschrijving ontvang je verdere (reis)informatie.

Mocht de yogaweek niet door gaan i.v.m. de coronamaatregelen, dan krijg je je (aan)betaling volledig retour.

Je kunt dus kiezen voor een hele yogaweek, óf een yogaweekend, óf een yoga midweek (óf een tiendaagse).