Yogaweek Augustus

YOGAWEEK 2024

Vrijdag 9 t/m vrijdag 16 augustus

YOGAWEEKEND 2024

Vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus

YOGA MIDWEEK 2023

Maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus

In Sevenum (Limburg)

Dit jaar organiseren we de yogaweek, net als vorig jaar, in Sevenum, een dorpje in het noorden van Limburg. De accommodatie is ons vorig jaar erg goed bevallen! Het betreft een voormalige boerderij, die is verbouwd tot groepsaccommodatie. Er zijn 15 slaapkamers, allemaal met hun eigen badkamer. Op de bovenverdieping is een  grote zaal, met airco (mocht het erg warm zijn), die we gaan gebruiken voor de yogalessen. Voor foto’s en verdere informatie van de plek en de omgeving kun je kijken op www.fruitboerderij.com. Wij zitten in vakantiewoning Schaapshut.

Gezien het aantal kamers moet je er vanuit gaan dat je een kamer zult delen.

Je kunt kiezen voor een hele week, óf een weekend óf een midweek.

Het dagelijkse programma ziet er als volgt uit:

09.00 – 10.00:           Yoga Nidra

10.00 – 10.30:           Ontbijt

10.30 – 12.00:           Yogales

12.00 – 16.30:           Lunch en ’s middags vrij.

16.30 – 17.30:           Pranayama

17.45 – 19.15:           Yogales

19.30:                        Diner

De maaltijden zullen worden verzorgd door Rhea en Franny. Franny is ook masseuse en kan tijdens de yogaweek ook massages geven.

Wim Hof methode workshop.

 • Op zondagmiddag is er van 13:30 – 18:00 uur een Wim Hof Methode Fundamentals Workshop. Voor degenen die vorig jaar ook meegedaan hebben; dit jaar maakt Han er wel iets anders van, maar het eindigt wel met een ijsbad!
 • Lees hierover meer in de toelichting over het programma van de yogaweek.

Over het programma van de yogaweek:

 • Ontbijten kan zowel vóór yoga nidra als daarna.
 • Yoga nidra, wat letterlijk betekent “slaap van de yogi’s”, is een soort yoga die wordt gebruikt om je zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op het doen van yoga en meditatie. Een yoga nidra is het best te vergelijken met iets tussen meditatie en visualisatie in. Al liggend word je door de meditatie heengeleid, via visualisaties en symbolen, en kom je op een dieper bewustzijnsniveau. Het wordt gebruikt om het onderbewustzijn te helpen zuiverder te worden. Het traint je geest, maar het is bovenal een bijzondere ervaring.
 • Pranayama bestaat uit diverse ademhalingsoefeningen die je bewust maken van blokkades in de ademhaling, zoals de yogahoudingen je bewust maken van blokkades in je lichaam. Binnen de yogatraditie geldt pranayama als voorbereiding op meditatie.
 • Het programma van de yogalessen is zo opgezet dat het ook voor iedereen die normaal gesproken één keer in de week op les komt, goed te volgen is. Doordat je weg bent uit je dagelijkse beslommeringen, wordt loslaten makkelijker. Daarnaast doe je echter intensief yoga, waardoor je persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling raakt. Hierdoor ben je in staat in korte tijd je eigen blokkades door te werken of te verminderen.
 • Voor de liefhebbers geef ik op woensdagmiddag een gevorderdenles achteroverbuigingen..
 • Wim Hof Methode Fundamentals Workshop, Op zondagmiddag 11 augustus is er een Wim Hof Methode Fundamentals Workshop. Deze workshop wordt gegeven door Han Wiegerink, (oud) leerling van Dirk-Jan, zelf ook yogadocent en gecertificeerd Wim Hof Methode Instructeur. De workshop is in principe geschikt voor iedereen* en biedt een unieke kans om kennis te maken met de Wim Hof Methode. Misschien heb je altijd al eens een ijsbad willen nemen? Of ben je gewoon geïnteresseerd en heb je wel eens gehoord over de positieve uitwerking op je gezondheid en de toename van het algemene gevoel van welbevinden van deze methode? Deze  workshop is dit jaar onderdeel van het programma en komt in plaats van het gebruikelijke middagprogramma.

Aanbevolen wordt om voorafgaand aan de workshop niet of heel licht te lunchen. Tijdens de workshop is er voldoende gelegenheid om naar behoefte kleine en gezonde snacks te nuttigen.

Verreweg het grootste deel van de workshop bestaat uit lichaamsoefeningen en ademhalingsoefeningen, die veel verwantschap hebben met yoga oefeningen. Tijdens de workshop wordt rustig en ontspannen toegewerkt naar het ijsbad. Helemaal op het eind is er dan de mogelijkheid om een ijsbad te nemen. Uiteraard is dit niet verplicht en kun je ook de workshop volgen zonder ijsbad.

Als je je wilt voorbereiden op de workshop kan je 3 weken daarvoor al gaan oefenen met koud douchen, maar dit hoeft niet. Ook zonder deze voorbereiding is deelname heel goed mogelijk.

Na inschrijving voor de yoga(mid)week(end) ontvang je aanvullende informatie, ook over Wim Hof Methode workshop, met benodigdheden zoals badpak, handdoek, slippers, e.d.

* Er is wel 1 voorwaarde voor deelname: Je moet je op de dag van de workshop fit en gezond voelen en vooraf een eigen gezondheidsverklaring indienen bij de workshopleider.

De yogaweek:

 • De yogaweek begint op vrijdagmiddag 9 augustus met een les en eindigt op vrijdagochtend 16 augustus. Op de 16e is er geen les meer.

Het yogaweekend:

 • Het yogaweekend begint op vrijdagmiddag 9 augustus met een les. Het programma is hetzelfde als in de yogaweek. Het weekend eindigt op zondagavond, na het diner.

De yoga midweek:

 • De aankomst voor de midweek is op zondagavond of maandagochtend en eindigt op vrijdagochtend 16 augustus. Op de 16e is er geen les meer.

Deelnemers aan de midweek kunnen ook deelnemen aan de Wim Hof methode workshop. Je dient dan op zondag om 12.30 uur aanwezig te zijn. Bijkomende kosten voor de workshop en de avondmaaltijd zijn € 40.

De prijs van de week is € 750,00. Dit is alles-inclusief: je verblijf, alle maaltijden, alle drinken, een lakenpakket, de Wim Hof methode workshop en natuurlijk de yogalessen. Alleen de reis is exclusief. Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn handdoeken.

Je schrijft je in door via info@dirk-janlust.nl een inschrijfformulier aan te vragen en een eerste aanbetaling te doen van € 400,00. Het restant,  350,00, moet betaald worden voor 17 juli. Na inschrijving ontvang je verdere (reis)informatie.

De prijs voor het weekend is € 380,00. Ook het weekend is alles-inclusief, net als de week.

Je schrijft je in door via info@dirk-janlust.nl een inschrijfformulier aan te vragen en een eerste aanbetaling te doen van € 200,00. Het restant, € 180,00, moet betaald worden voor 17 juli. Na inschrijving ontvang je verdere (reis)informatie.

De prijs voor de midweek is € 490,00 (Of € 530,00, met Wim Hof methode workshop). Ook de midweek is alles-inclusief, net als de week.

Je schrijft je in door via info@dirk-janlust.nl een inschrijfformulier aan te vragen en een eerste aanbetaling te doen van € 290,00 (of € 330,00. Inclusief workshop). Het restant, € 200,00, moet betaald worden voor 17 juli. Na inschrijving ontvang je verdere (reis)informatie.

Je kunt dus kiezen voor een hele yogaweek, óf een yogaweekend, óf een yoga midweek, óf een midweek met Wim Hof methode workshop.

www.dirk-janlust.nl

Tel: 06-4545.8065

E-mail: info@dirk-janlust.nl