Yogaweek Augustus

YOGAWEEK 2019:  Vrijdag 2 t/m vrijdag 9 augustus

 of

YOGAWEEKEND 2019: Vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus

of

YOGA MIDWEEK 2019: Maandag 5 t/m vrijdag 9 augustus

Dit jaar organiseren we de yogaweek weer in Lattrop, een piepklein plaatsje in Twente, dicht bij de Duitse grens, met rondom prachtige natuurgebieden.

De locatie is een voormalig schoolgebouw, dat verbouwd is tot B&B. De voormalige klaslokalen zijn verbouwd tot ruime slaapkamers voor 2 of 3 personen, met allemaal hun eigen badkamer. De yogalessen doen we in de centrale hal. Voor foto’s en verdere informatie van de plek en de omgeving kun je kijken op www.deoaleschool.nl.

 Op dit moment zijn er alleen nog enkele plaatsen vrij voor de  midweek!

 Het programma is hetzelfde als vorig jaar en ziet er als volgt uit:

09.00 – 10.00:    Yoga Nidra

10.00 – 10.30:    Ontbijt

10.30 – 12.00:   Yogales

12.00 – 16.30:   Lunch en ‘s middags vrij.

16.30 – 17.30:   Pranayama

17.45 – 19.15:   Yogales

19.30:                 Diner

De maaltijden zullen worden verzorgd door Laura.

Over het programma van de yogaweek:

  • Ontbijten kan zowel vóór yoga nidra als daarna.
  • Yoga nidra, wat letterlijk betekent “slaap van de yogi’s”, is een soort yoga die wordt gebruikt om zich zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op het doen van yoga en meditatie. Een yoga-nidra is het best te vergelijken met iets tussen meditatie en visualisatie in. Al liggend word je door de meditatie heengeleid, via visualisaties en symbolen, en kom je op een dieper bewustzijnsniveau. Het wordt gebruikt om het onderbewustzijn te helpen zuiverder te worden. Het traint je geest, maar het is bovenal een bijzondere ervaring.
  • Pranayama bestaat uit diverse ademhalingsoefeningen die je bewust maken van blokkades in de ademhaling, zoals de yogahoudingen je bewust maken van blokkades in je lichaam. Binnen de yogatraditie geldt pranayama als voorbereiding op meditatie.
  • Het programma van de yogalessen is zo opgezet dat het ook voor iedereen die normaal gesproken één keer in de week op les komt, goed te volgen is. Doordat je weg bent uit je dagelijkse beslommeringen, wordt loslaten makkelijker. Daarnaast doe je echter intensief yoga, waardoor je persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling raakt. Hierdoor ben je in staat in korte tijd je eigen blokkades door te werken of te verminderen.
  • De (mid)week eindigt op vrijdagochtend met het ontbijt.
  • Uiteraard bepaal je in yoga zelf hoe snel en hoe ver je wilt gaan. Bovendien is het natuurlijk ook vakantie en zitten we niet voor niets in een mooie omgeving. Er zal dan ook genoeg gelegenheid zijn om daar van te genieten.
  • Voor de liefhebbers is er op zondag- en woensdagmiddag een achteroverbuigles voor gevorderden.

Yogaweek(end):

  • De aankomst voor de week en het weekend is op vrijdagmiddag 17 uur. Op zaterdag en zondag is het programma zoals in de yogaweek. Het weekend eindigt op zondagavond, na het diner.

De yoga midweek:

  • De aankomst voor de midweek is op zondagavond of maandagochtend en eindigt, samen met de yogaweek, op vrijdagochtend.

De prijs van de midweek is € 310,00. Dit is alles-inclusief: je verblijf, alle maaltijden, alle drinken, een lakenpakket en natuurlijk de yogalessen. Alleen de reis is exclusief. Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn handdoeken.

Je schrijft je in door een mail te sturen naar info@dirk-janlust.nl en de betaling over te maken op NL74 INGB 00089 79 239 t.n.v. Yoga Instituut D J Lust. Na inschrijving ontvang je verdere (reis)informatie.